FAQ

Svar på vanliga frågor om PT-online med Caroline

Om du har andra frågor eller vill ha svar baserade på dina personliga förutsättningar, mejla mig gärna.

 • Vem är PT-online med Caroline för?

  Mina PT-online-tjänster är för den som antingen vill komma igång med regelbunden träning eller utveckla sina nuvarande träningsrutiner.

  Om du redan tränar regelbundet men inte får önskade resultat så få du träningsprogram och coachning för att ta din träning till nästa nivå.

  Min passion är att hjälpa människor att nå sina träningsmål, den som når sina träningsmål blir inte bara starkare och mer välmående rent fysiskt. Även självkänsla och självförtroende ökar, många som lyckas nå sina träningsmål mår bättre på det stora hela.

 • Vilka träningsmål kan man ha?

  Det finns många olika mål att ha med sin träning, men några exempel på vanliga träningsmål jag är van att jobba med via PT-online är att gå ner i vikt, bli mer vältränad, starkare core, äta mer hälsosamt, bättre hållning, springa snabbare, leva en mer aktiv livsstil, träning efter graviditet.

  Det är också vanligt att inte ha några egna definierade träningsmål innan start, men det hjälper jag till med. Så är du trött på kärlekshandtag, gäddhäng eller lår som skaver mot varandra – så är du inte ensam. Vi utgår från dina behov och formulerar träningsmål.

 • Tränar du dina kunder själv?

  Ja, det är jag som tränar dig. Jag coachar dig på individuell nivå för att du ska komma närmare dina mål.

  För mig är det viktigt med den personliga kontakten. Det är jag själv som personligen gör ditt träningsschema och svarar på dina meddelanden via coaching online.

  Jag har också byggt upp en övningsbank, fotat och filmat de träningsövningar som jag tycker är bra för att använda i dina träningsprogram, på så vis är det också jag som visar dig övningarna online.

  Självklart kan jag inte träna hur många som helst samtidigt, det är därför det finns ett begränsat antal platser per startdatum.

 • Hur skiljer sig PT-online med Caroline från andra PT-online-tjänster?

  Jag började inte igår. En skillnad är att jag är etablerad sedan många år, både online och i träningsbranschen.

  Jag jobbar med PT-online sedan 2009 och var en av de första tränarna i Sverige att etablera en träningsverksamhet online. Jag utvecklar ständigt mitt sätt att arbeta online, samtidigt som jag tycker det är viktigt med uppdaterade kunskaper inom kost och träning.

  Under mina mer än 25 år i träningsbranschen har jag tränat tusentals personer, ansikte mot ansikte, i grupp och via PT-online.

 • Hur vet jag vilken av dina tjänster som är rätt för mig?

  För alternativet individuell träning online så kan du vara nybörjare eller van att träna. Du får ett personligt träningsschema anpassat efter dina behov och förutsättningar.

  Du kanske aldrig någonsin har tränat och vill börja?
  Eller så kanske du tränar regelbundet sedan år tillbaka utan att det blir de resultat du önskar?
  Eller du kanske får resultat men vill ha ett nytt, genomtänkt träningsupplägg att följa?

  Vid alternativet individuell PT-online besvarar du frågor innan start, därefter gör jag dina program och sedan kör vi igång. Vi jobbar också med kosten, den är minst lika viktig som träningen. Du kan välja att träna individuell PT-online i 4, 8, 12, 16 eller 20 veckor.

  Alternativet 4-veckorsprogram är för den som vill ha en utmaning – ett träningsschema att följa i fyra veckor i kombination med personligt stöd från mig via coaching online under de fyra veckorna veckor.

  De färdiga 4-veckorsprogrammen är inte unikt anpassade efter dig, men du får ett genomtänkt träningsschema med ett särskilt tema och olika träningsprogram att träna. All coaching är personlig. Vi arbetar även med kosten i de färdiga 4-veckorsprogrammen.

 • Hur vet jag att PT-online ger resultat?

  Inget resultat utan insats. Du kommer behöva avsätta tid både innan du börjar och genomgående under hela träningsperioden för att träna de träningspass vi tillsammans planerar in.

  Du behöver också vara öppen för att prova nya saker för att utvecklas.

  När du tänker ”det här känns som ett bra alternativ för mig och jag känner mig redo att göra mitt bästa för att hålla mig till planen och både starta och avsluta projekt formresa med PT-online med Caroline” – då är PT-online troligen något som kan ge dig önskade resultat. Men det är viktigt att komma ihåg att du själv behöver träna, det kan inte jag göra åt dig.

 • Hur lång tid kommer det ta för mig att komma i form?

  Det är inte lätt att bedöma omfattningen av ett formprojekt i förväg. Det är vanligt att underskatta antalet träningspass som verkligen behövs för att göra skillnad och förändra formen.

  För att ge någon form av riktmärke så brukar jag säga 20-30 träningspass (av bra kvalitet) och du kommer känna stor skillnad mellan det första passet och nummer trettio.

  Det är väldigt vanligt att hoppas på snabbt resultat. Det gör nästan alla och det är också något vi kommer att jobba med via PT-online.

  Så, du behöver inte känna dig ”dum” för att du hoppas på snabba resultat. Jag har själv gjort flera viktresor i samband med mina graviditeter, och jag hoppades också på snabba resultat stundtals.
  Läs gärna om min viktresa på 7 kilo >>

 • Kosten, kan hela familjen äta samma mat?

  Ja, kosten är hälsosam för såväl barn som vuxna. Det är lättlagade recept och helt vanlig mat. Beroende på barnets kostbakgrund så kan det ibland behövas tid för förändring.

  Om familjen äter husmanskost sedan tidigare så brukar det gå snabbt, men om familjen äter mestadels snabbmat så kommer det bli en omställning på några veckor.
  Mer info om kostrådgivningen via PT-online >>

 • Jag är otränad och har ont lite här och där, kan jag träna med dig ändå?

  Lättare knä- eller ryggproblem brukar bli bättre av träning. Så om din värk beror på att du är otränad så kan du träna med mig via PT-online.

  Men om du misstänker att det vore bra att träffa en specialist så rekommenderar jag att vända dig till en erfaren sjukgymnast, naprapat eller kiropraktor innan du anmäler dig till PT-online.

 • Nybliven mamma, kan jag träna med dig via PT-online?

  Ja, du kan anmäla dig till alternativet individuell PT-online eftersom jag via den tjänsten helt och hållet anpassar träningsprogrammen efter dig och dina unika förutsättningar.

Mejla Caroline för att boka startdatum

Åter till infosidan PT-online med Caroline >>

© Caroline Nilsson (Kopiera inte mina texter! Det är olagligt.)