Om PT-online med Caroline

Jag, Caroline, är personlig tränare och gruppträningsinstruktör sedan mer än 25 år.

Personlig tränare online & i Stockholm

Idag tränar jag främst personer via PT-online och som personlig tränare ”live” i Stockholm.

Genom åren har jag rest runt och bland annat jobbat med träning och dans i New York och instruerat på träningskonvent i Madrid, Kiev, Miami, Brno, Tallin, San Diego och Helsingfors.

Om personligträningonline.se

Utöver möjligheten att boka PT-online 4, 8, 12, 16 eller 20 veckor alternativt någon av 4-veckorsutmaningarna med tema finns här på personligträningonline.se även träningstips för inspiration till träning, några gratis träningsprogram samt en övningsbank.

I övningsbanken finns över hundra övningar som jag visar med foton och filmer samt övningsbeskrivningar.

Träningsappar

Tillsammans med systemutvecklaren Susanne Jarl har jag skapat träningsapparna:

Mammaträning

Det går bra att boka PT-online 4, 8, 12, 16 eller 20 veckor för stöd i att komma igång efter graviditet.

Utöver mammaträningsappen Mamma i form så har jag även skapat en träningssajt med tips för mammaträning: Mammaiform.se >>

Träningsblogg?

Det stämmer att jag skrev en träningsblogg i några år. Jag var en av de första i Sverige att börja blogga. Runt 2007 fanns cirka 10 träningsbloggar totalt på typ hela internet och min var en av dem.

I träningsbloggen skrev jag träningsdagbok, svarade på frågor om träning och tipsade om övningar bland annat.

Livet som träningsbloggare var en rolig tid som bland annat ledde till bekantskaper jag fortfarande har lite kontakt med.

Vad har hänt under alla dessa år?

Det har gått decennier sedan jag började i träningsbranschen och arbetet har utvecklats från kassettband till spellistor, från träningsdvd:er till appar och onlineträning.

Men några saker är desamma. Den gemensamma rörelseglädjen under ett gruppträningspass till exempel.

Allt började i Härnösand

I tidiga tonåren när jag gick på högstadiet i Härnösand såg jag en dag en affisch där det stod ”Aerobics” och att den som ville testa skulle komma till fritidsgården. Dit gick jag.

Det ledde till att jag med flera träffades flera gånger i veckan för att träna ”aerobics” och även ”hip hop”. Några av oss började även instruera och gå utbildningar för att bli gruppträningsinstruktörer.

Under högstadie- och gymnasieåren instruerade jag gruppträningspass på fritidsgården och på gymmet som då kallades ”Spegeln” och låg i samma hus som simhallen.

Från Härnösand till Stockholm

1998 gick flyttlasset från Härnösand till Stockholm, bland annat för att jobba på dåvarande Sports Club. Som var Stockholms inneställe för träningsentusiaster med fem olika gym belägna vid Odenplan, Stureplan, Fridhemsplan, Hötorget och Södermalm.

SATS, World Class och dansskolor

Sports Club blev sedermera SATS och där jobbade jag med träning och dans i många år samt även på World Class, Marikas dansskola och andra dansskolor i Stockholm.

Träning och juridik

År 2000 var det dags för juristlinjen på Stockholms Universitet och sedan en juristexamen 2005 (en så kallad ”jur kand”).

Kombinationen träning och juridik var väldigt bra på flera sätt. Dels en motpol till stillasittandet som pluggandet innebar, dels en inkomst som bland annat medförde att jag inte behövde ta fullt studielån. Det gick förhållandevis snabbt att bli skuldfri tack o lov. Och det här är en insikt som kommit efteråt, inget jag tänkte på där och då i den åldern.

Dessutom var det otroligt roligt att få träffa alla människor som kom och tränade med mig!

Team Nike

Under många år var jag besatt av Nike som varumärke. (Nu med några fler års livserfarenhet kan jag inte begripa hur man kan känna så för ett varumärke…)

På den tiden hade Nike tveklöst flest marknadsandelar på träningskläder och skor för kvinnor. Att Nike var så stora berodde troligtvis på att de var väldigt duktiga på att marknadsföra sig till den målgruppen.

Bland annat fanns det något som hette ”Team Nike”. Ett gäng utvalda instruktörer som först av alla fick de senaste träningskläderna och skorna.

I äldre tonåren var ett av mina mål att få vara en av de där utvalda ”Team Nike-instruktörerna”. 1999 kom Nike och kollade på mina gruppträningspass, det var så det funkade på den tiden (långt före ”filma med mobilen” var ett alternativ). Och jag fick bli en i det där instruktörsgänget.

Det var dåtidens ”influensers”. Åtminstone i träningsvärlden. Varje vecka fylldes gruppträningssalarna av hundratals träningsentusiaster och längst fram stod en instruktör iförd den senaste produktnyheten. Det kallades att man var ”sponsrad” av Nike, men i själva verket var det så att man fick massvis med kläder och skor i utbyte mot att man helt enkelt hade på sig kläderna.

En intressant reflektion i efterhand var att trots flera garderober fyllda med träningskläder så var det ändå ett fåtal av plaggen som jag helst använde återkommande.

(Idag strävar jag efter att leva mer hållbart och exempelvis försöker jag hålla nere konsumtionen. Ett fåtal plagg träningskläder räcker för mig.)

Jobb på Nike

Det ena ledde till det andra och i slutet av 2004 jobbade jag extra på Nike-kontoret i Solna.

Samtidigt befann jag mig i slutet av juridikstudierna och hade börjat tvivla på om det verkligen var den världen jag ville vara i. Även om själva juridiken var fortsatt intressant. En anledning till tvivlen var de då sliskiga medelålders män som suktande efter andra saker än jag var ute efter när jag nätverkade för att knyta kontakter i hopp om framtida praktikplatser eller jobbmöjligheter. (Jag hoppas det är annorlunda idag, för juridikstudenter som ska ut på arbetsmarknaden.)

Hur som helst så ledde extrajobbet till ett jobberbjudande på marknadsavdelningen i Sverige. Nike skulle lansera ett danskoncept och undrade om jag ville ta mig an det uppdraget.

Jag gjorde alltså ett karriärbyte innan juridikkarriären ens hade börjat… (Även om jag gjorde klart studierna och har fått användning av kunskaperna senare i arbetslivet.)

Där och då var det inte ett enkelt beslut. Från juridik till marknadsföring och försäljning. Det där studielånet… Lönen på Nike var inte i närheten av en juristlön… Och så vidare.

Men de 6,5 åren på Nike Sweden AB var både roliga och lärorika. Inte minst 2008 med möjligheten att bo i Amsterdam och jobba 6 månader på Nikes Europakontor i Hilversum, Holland.

Eget företag

Drömmen om att kunna försörja mig genom att driva ett eget företag har nog alltid funnits. Redan som tonårig skickade jag erbjudanden via snigelpost till olika gym om att jag gärna kunde komma och gästinstruera. Det blev starten på företagandet.

När jag jobbade på gym och dansskolor valde jag att fakturera istället för att vara anställd.

Testade mig fram med mer eller mindre lyckade projekt. Ett som gick bra var träningsdvd:erna ”Träna på 17 minuter”. (Finns en lista med mindre lyckade också, som dock var lärorika.)

Journalistik och skrivande

Som en del av företagandet började jag skiva artiklar och göra träningsprogram till tidningar, som frilansare. Hur jag då i början på 2000-talet lyckades få skrivuppdrag utan skrivutbildning förstår jag inte. Men jag minns att jag lånade böcker på biblioteket om att skriva artiklar och lärde mig väl vissa saker på så vis.

Intresset för att skriva gjorde att jag 2010 gick Poppius journalistutbildning. Därefter kunde jag få fler frilansuppdrag och 2011 bestämde jag mig för att testa eget företagande på heltid.

Träningen är en del av verksamheten i företaget, ihop med skribentuppdrag i form av artiklar, innehåll till webbsidor och som manusförfattare till webbkurser.

Varför inte jobba med träning på heltid?

Jag har arbetat med träning på heltid i perioder men föredrar att låta träningen vara en del av flera delar i min verksamhet.

På så vis kan jag ha färre kunder samtidigt och därmed erbjuda en personligare upplevelse. (Med för många tycker jag att det blir svårt att veta vem som är vem. Och mitt mål har aldrig varit att skapa någon form av massindustri utan jag gillar ”det lilla” och mer personliga.)

Träningen har och kommer förhoppningsvis alltid vara en del av mitt liv och företagande. Att träna människor verkar vara något som jag alltid gör oavsett om jag pluggar, är anställd eller företagare.

Kanske för att det är sådan ynnest att få vara en del av någons utveckling, lärande och ibland till och med livsstilsförändring?

Vill du träna PT-online med Caroline?

Det första du behöver göra då är att fundera på om du vill boka:

Alternativ 1: Träningsprogram utformade särskilt för dig och dina behov
Välj då PT-online 4, 8, 12, 16, 20 veckor där jag gör träningsschema baserat på dina mål och förutsättningar. Du behöver dock vara skadefri förutom åkommor som beror på svaga muskler (som troligtvis blir bättre med regelbunden träning).

Mer info om:
PT-online 4, 8, 12, 16, 20 veckor >>

Alternativ 2: 4-veckors träningsutmaning med ett visst tema
Välj någon träningsutmaningarna där du under 4 veckor tränar träningsprogram 3-5 gånger per vecka. I detta alternativ är träningsprogrammen samma för alla men det går att variera antal repetitioner och anpassa lite på så vis.

Mer info om:

Frågor?
Se sidan FAQ (frågor och svar) och mejla gärna ifall du undrar något. /Caroline