Pilatesboll­ / träningsboll

Få bättre hållning och kroppskontroll

Träning med pilatesboll/träningsboll passar den som vill få bättre hållning och bli grundstark. Bollträning är bra för starkare core (rygg- och magmuskler) och förbättrar stabiliteten i höft och ryggrad, vilket förebygger obalans och snedbelastning (vanliga orsaker till värk i rygg, axlar, nacke).

Övningar med pilatesboll/träningsboll är smart träning eftersom kroppens muskler ”tvingas” att samarbeta.

Det ger dig bättre hållning, kroppskontroll och kroppsmedvetenhet – och det har du nytta av i all annan träning och i vardagen. För bäst resultat är det viktigt att träna med pilatesboll/träningsboll flera gånger i veckan under en period.

Träningsutmaningen 4 veckor med pilatesboll/träningsboll

Du tränar 3-5 träningspass med pilatesboll/träningsboll under fyra veckor. Du får träningsprogram att följa. Ett träningsprogram tar cirka 20 minuter och det går bra att kombinera med annan träning, som promenadträning, spinning eller löpning.

Träningsprogrammen innehåller enkla övningar (bollträning kan vara lite trixigt i början – men övning ger färdighet).

Hälsosam kost

Under de fyra veckorna arbetar vi också med knep för att äta mer hälsosam kost. Med recept och personlig återkoppling på din kost lår du dig mer om hur kosten kan hjälpa träningsresultat och ge dig en jämnare energinivå hela dagen.

Feedback på träning och kost

Du rapporterar till mig under de fyra veckorna, jag ger dig feedback på träning och kost och svar på dina frågor.

Vad behöver jag för att kunna vara med?

 • 20 minuter vid 3-5 tillfällen varje vecka under de fyra veckorna för att träna träningsprogrammen med pilatesboll/träningsboll.
 • Tid för att gå igenom övningsfilmerna och öva in tekniken.
 • En pilatesboll/träningsboll (tips för att välja rätt storlek).

Vem kan vara med?

Värk i rygg och axlar som beror på att du är otränad brukar bli bättre av träning men i övrigt bör du vara skadefri för att kunna genomföra övningarna och träningsprogrammen.

Gravid eller nybliven mamma? Denna träningsutmaning är inte lämplig för den som är eller nyligen har varit gravid, se alternativet individuell PT-online istället, för individuellt utformat träningsschema.

Så här anmäler du dig:

Mejla önskat startdatum. När vi har bestämt startdatum får du en faktura på 1250 kr som betalas in i förväg (inklusive 25% moms). Innan du anmäler dig, läs de allmänna villkoren.

Jag vill mejla Caroline och boka startdatum >>

Ord från några som genomfört träningsutmaningen med pilatesboll:

2 reaktion på “Pilatesboll­ / träningsboll

 1. Marie-Louise har sagt:

  Har genomfört en utmaning med träningsboll och kostrådgivning. Måste bara säga utan att överdriva var detta min piggaste period i livet hittills. Med denna näringsriktiga kost har jag gått ann som en Duracell-kanin på jobbet. Och har då ett tungt jobb som lokalvårdare med tungstädade ytor. Ingenting har känts omöjligt och jobbigt. Har t.o.m börjat sjung (bräka 🙂 i duschen för mig själv.
  Träningsprogrammet var helt super för mig. Trodde inte det skulle vara så ansträngande med bollträning men detta är supereffektivt och skonsamt för min rygg som jag har problem med men som jag nu ska jobba bort 🙂
  Rekommenderar verkligen detta program med bästa Caroline.

 2. Tack för bra bollprogram! Roligt att få in lite nya övningar med fokus rygg och bål i mitt tabata-träningsupplägg. Kommer kombinera dessa med mina pass från 5-dagarsutmaningen jag kör sedan tidigare. Tummen upp för bra upplägg av Caroline!

Lämna ett svar