Starkare med pilatesboll­ / träningsboll

Träna övningar med boll 4 veckor

Träning med pilatesboll (träningsboll) är bra för starkare core (rygg- och magmuskler) och bättre stabilitet i höft och ryggrad. Bollträning kan förebygga till exempel snedbelastning, som är en vanlig orsak till värk i rygg, axlar, nacke.

När du tränar med pilatesboll/träningsboll ”tvingas” kroppens muskler att samarbeta för att koordinera rörelserna. Bollträning ger dig bättre kroppskontroll och det har du nytta av vid all annan träning och i vardagen.

Vad behövs för att kunna vara med?

Du behöver ha tillgång till en träningsboll/pilatesboll för att kunna träna övningarna som ingår i träningsprogrammen. Under de fyra veckorna lär du dig övningar med träningsboll/pilatesboll och kommer igång med ett träningsschema.

Träningsprogrammen innehåller enkla övningar, även om bollträning kan kännas klurigt i början (övning ger färdighet, som med allt annat).

Träna 15-20 minuter 3-5 gånger per vecka

Du tränar 3-5 träningspass per vecka utifrån förutbestämda träningsprogram med bollövningar. Varje träningspass tar cirka 15-20 minuter. Det går bra att kombinera med annan träning om du vill, såsom promenadträning, löpning, spinning eller lagsport.

12-20 genomförda pass kommer ge resultat

Tanken är att du ska träna de olika träningsprogrammen totalt 12-20 gånger under de 4 veckorna och rapportera efter varje genomfört träningspass. (Du väljer själv om du vill träna 3, 4 eller 5 gånger i veckan.)

Du kan också ställa frågor om övningar med mera som ingår i träningsprogrammen.

Vem kan vara med?

Du ska kunna utföra övningar som benböj, utfall, höftlyft, rygglyft, plankor, armhävningar på knä. Det förekommer hoppövningar men det finns alternativ, som att gå upp på tå istället för att hoppa eller göra andra icke-hopp-övningar.

Värk i rygg och axlar som beror på att du är otränad brukar bli bättre av träning men i övrigt bör du vara skadefri för att kunna genomföra övningarna och träningsprogrammen.

Nyligen varit gravid? Då rekommenderar jag alternativet PT-online 4, 8,12, 16 eller 20 veckor för personligt utformat träningsschema.

Vad är en ”4 veckors träningsutmaning med tema”?

Träningsutmaningen är för den som vill fokusera lite extra på ett visst tema under 4 veckor. Träningsprogrammen samma för alla som väljer denna tjänst, och har därför ett förmånligare pris (än PT-online 4-20 veckor).

Pris?

1250 kr (inklusive 25% moms)

Vill du boka?

För att boka, mejla mig önskat startdatum. När vi har bestämt startdatum får du en faktura på som betalas in i förskott via Swish eller bankgiro.

Innan du anmäler dig läs gärna de allmänna villkoren.

Jag vill mejla Caroline och boka startdatum >>

Ord om ”Starkare med med pilatesboll / träningsboll 4 veckor”:

2 reaktion på “Starkare med pilatesboll­ / träningsboll

  1. Marie-Louise har sagt:

    Har genomfört en utmaning med träningsboll och kostrådgivning. Måste bara säga utan att överdriva var detta min piggaste period i livet hittills. Med denna näringsriktiga kost har jag gått ann som en Duracell-kanin på jobbet. Och har då ett tungt jobb som lokalvårdare med tungstädade ytor. Ingenting har känts omöjligt och jobbigt. Har t.o.m börjat sjung (bräka 🙂 i duschen för mig själv.
    Träningsprogrammet var helt super för mig. Trodde inte det skulle vara så ansträngande med bollträning men detta är supereffektivt och skonsamt för min rygg som jag har problem med men som jag nu ska jobba bort 🙂
    Rekommenderar verkligen detta program med bästa Caroline.

  2. Tack för bra bollprogram! Roligt att få in lite nya övningar med fokus rygg och bål i mitt tabata-träningsupplägg. Kommer kombinera dessa med mina pass från 5-dagarsutmaningen jag kör sedan tidigare. Tummen upp för bra upplägg av Caroline!

Skriv en kommentar