Tabata 4 veckor

Tabataträning med intervaller (utan redskap)

Att träna tabata är bra för både styrka och kondition. Varje träningsprogram består av övningar som du tränar i block om 20-sekundersintervaller varvat med vila.

Ett block tabataträning innebär 8 varv med träning i 20 sekunder, varvat med 10 sekunder vila. Det är 1-4 övningar med kroppsvikt per block och det finns lättare och svårare alternativ till övningarna.

Vill du stärka kroppen, förbättra konditionen eller komma igång med viktminskning?

Träningsformen tabata är populär eftersom många upplever att träningen går snabbt att genomföra tack vare intervallupplägget och variationen av övningarna.

Träna tabata 15-20 minuter 3-5 gånger per vecka

Under fyraveckorsperioden tränar du 3-5 träningspass/vecka utifrån förbestämda träningsprogram. Du kan anpassa svårigheten på övningarna till din nivå.

Varje träningspass tar cirka 15-20 minuter. Det går bra att kombinera med annan träning om du vill, såsom promenadträning, löpning, spinning eller lagsport.

12-20 genomförda pass kommer ge resultat

Tanken är att du ska träna de olika träningsprogrammen totalt 12-20 gånger under de 4 veckorna och rapportera efter varje genomfört träningspass. (Du väljer själv om du vill träna 3, 4 eller 5 gånger i veckan.)

Du kan också ställa frågor om övningar med mera som ingår i träningsprogrammen.

Vem kan vara med?

Du ska kunna utföra övningar som benböj, utfall, höftlyft, rygglyft, plankor, armhävningar på knä. Det förekommer hoppövningar men det finns alternativ, som att gå upp på tå istället för att hoppa eller göra andra icke-hopp-övningar.

Värk i rygg och axlar som beror på att du är otränad brukar bli bättre av träning men i övrigt bör du vara skadefri för att kunna genomföra övningarna och träningsprogrammen.

Nyligen varit gravid? Då rekommenderar jag alternativet PT-online 4, 8, 12, 16 eller 20 veckor för personligt utformat träningsschema.

Vad är en ”4 veckors träningsutmaning med tema”?

Träningsutmaningen är för den som vill fokusera lite extra på ett visst tema under 4 veckor. Träningsprogrammen samma för alla som väljer denna tjänst, och har därför ett förmånligare pris (än PT-online 4-20 veckor).

Pris?

1250 kr (inklusive 25% moms)

Vill du boka ”Tabata 4 veckor”?

För att boka, mejla mig önskat startdatum. När vi har bestämt startdatum får du en faktura på som betalas in i förskott via Swish eller bankgiro.

Innan du anmäler dig läs gärna de allmänna villkoren.

Jag vill mejla Caroline och boka startdatum >>

Ord om ”Tabata 4 veckor”:

52 reaktion på “Tabata 4 veckor

 1. Anna har sagt:

  Precis vad jag behövde just nu!

  Är träningsvan sedan tidigare och tyckte att ”riktig” träning är att köra minst en timme i gymmet. Men när den timmen blir av mer och mer sällan p.g.a allt annat som livet har att erbjuda så testade jag detta. Det här är så rätt för mig just nu!

  20 minuter/dag fixar jag lätt även med fullspäckat schema. Bara att göra! Och det bästa är att känslan i kroppen är att jag faktiskt tränar regelbundet igen.

  Tack!

 2. Rebeca har sagt:

  Tusen bra upplägg med bra meny och bra träningsupplägg.
  Kanon bra pepp med mail varje morgon.
  Väl investerade hundralappar, tycker jag absolut ni ska unna er!

  //Rebeca

 3. Carina har sagt:

  Tack för en fantastisk rolig träning- kostvecka så skönt att ha ett upplägg man kan följa kommer använda mig av tabata och lägga till styrketräning, tack igen fina du.

 4. Micke har sagt:

  Tack för ett bra tränings och kostprogram.
  Mycket givande och faktiskt roligt att träna efter.
  //Micke

 5. Veronika har sagt:

  Tabatautmaningen var en bra inspiration och jag fick motivationen tillbaka att satsa mer på vardagsträning och förbättra matrutiner!
  Kan bara rekommenderas!
  Veronika

 6. Sofie har sagt:

  Jag valde att köra Tabata + kostprogram under en i övrigt ovanligt intensiv tid. Jag såg en utmaning i att få till kost och träning mitt i vardagens verklighet. En del pass har jag genomfört tidigt på morgonen, andra sent på kvällen och några tillsammans med min 3-åring. Jag har planerat i förväg och då har det inte alls varit svårt. Det ger så mycket energi till mig! Carolines peppande ord på vägen har varit guld värda!

 7. Emma har sagt:

  Tabataprogrammet var precis vad jag behövde för att komma igång! Inga konstiga dieter utan helt enkelt ett sunt kosttänk i kombination med ett genomtänkt träningsprogram där alla får möjlighet att komma igång i sin takt.
  Jag har sett fram mot träningen varje dag och dessutom lärt mig att verkligen tänka till innan jag stoppar något i munnen. Kosten som innebär att äta var tredje timme har gjort att mitt tidigare sug på sötsaker samt mina “dippar” i energi under dagen har försvunnit! Det är nästan för bra för att vara sant 🙂
  Jag rekommenderar verkligen Carolines tabataprogram för “soffpotatisar” som jag som vill komma igång med ett sunt tänk kring kost och träning. Carolines kontakt varje dag med “pushande” info och stöd har hjälpt. Tack Caroline!

 8. Kristina har sagt:

  Tack för dom här dagarna! Som nån annan skrev, ”välriktad spark i arslet”. 20 min om dan går för det allra mesta att få in, kommer att köra det här några veckor till. Det bästa är att det redan märks skillnad.
  / Kristina

 9. Sofen har sagt:

  Hade två mål med tabatakicken, hejda allt onödigt och onyttigt ätande samt att komma igång att träna hemma. Båda målen är uppnådda! Jag är så himla nöjd! Tack Carolina!

 10. Marlo har sagt:

  Var nyfiken på tabatautmaningen och ångrar inte att jag anmälde mig.
  Bra, effektiv träning och ett bra tänk gällande kosten i programmet. Hela kroppen tränas och övningarna är bra beskrivna och ändå enkla att göra.
  Tabataintervaller är kanon! Snabbt, effektivt och roligt!
  Goda rutiner och vanor har satts igång med både träningen och kosten så nu är det bara att fortsätta.
  Tack Caroline för inspirationen och kicken!

 11. Gakit har sagt:

  Framförallt väldigt roligt, gillade verkligen det intensiva i det här. Jag tröttnar fort annars, men 20 sekunder orkade till och med jag hålla ut. Bra kostrådgivning, har upptäckt hur jag håller borta suget på kvällarna. Kommer garanterat att fortsätta på egen hand, så behändigt att man styr allt själv.

 12. Kattis har sagt:

  Redan efter två dagar kände jag mig som en ny människa. Så mycket piggare, gladare och nöjdare med allt!
  Jag har aldrig ätit mellanmål förut men nu förstår jag vitsen med dem – man håller energinivån uppe och när det väl är lunchdags eller middagsdags kastar man sig inte över tallriken.
  Tack för en fantastisk kickstart till ett sundare liv!

 13. Jesni har sagt:

  Jag är väldigt nöjd med utmaningen och ångrar inte en sekund att jag var med. Caroline är väldigt inspirerande och hon har svarat snabbt på det jag skrivit. Jag kan absolut rekommendera det här! 🙂 /Jessika

 14. Liv har sagt:

  Med en kaosartad vecka privat och en fyra månaders plutt hemma har jag inte lyckats följa utmaningen. Men jag har ändå fått inspiration till hälsosammare matval och att få in mer motion i vardagen. Den klart hälsosammaste veckan på länge!
  Nu ska jag fortsätta gå in och köra tabata framöver och använda recepten som varit förvånansvärt goda i sin enkelhet. Nån gång kommer säkert veckan där jag lyckas helt – tills dess ska jag allafall fortsätta vara hälsosammare än innan! 😉

  (Och trots att jag inte lyckats följa helt har jag ändå blivit av med 1,5 av de där gravidkilona som hängt kvar – inte fy skam!)

 15. Pia har sagt:

  Tack Caroline för bra pep och tips! Jag har haft jättenytta av den här utmaningen. Kommer i fortsättningen inte träna tabata varje dag, men ska lägga in 2 pass i veckan för att variera min träning. Kosttipsen älskade jag, har framför allt lärt mig att äta oftare och att det går alldeles utmärkt att göra rätter utan pasta eller potatis. Har faktiskt gått ner drygt ett kilo vilket inte har hänt på flera år. Rekommenderar detta till mina vänner!

 16. Anna har sagt:

  Tack så jätte mycket för toppenutmaning!! Jätte bra mat har kommit på att jag äter alldeles för lite protein. Suget efter skräp mat har jag knappt haft. Tar det lite lugn i morgon för det känns rätt bra i kroppen!! På måndag kör jag igen! Kan varmt rekommendera Caroline!!

 17. Eveme har sagt:

  Om någon är sugen på att ”komma igång” med kost och träning så rekommenderar jag varmt personligtraningonline.se- 5dgrs dieten (vanlig mat! m äta var 3:e timme) och Tabata träning. Har varit helt fantastiskt! Detta kommer jag fortsätta med. Har fått en himla massa bra tips, på t.ex mellanmål som jag varit värdelös på förut. Mitt nya jag är på G 😉

 18. Linda W har sagt:

  Tack för inspirationen Caroline! Jag fick verkligen upp ögonen för hur bra jag mår av att äta rejäla mellanmål. Bra också med tips på träning som går snabbt. Det här programmet kommer jag köra då och då! 🙂

 19. Jawe har sagt:

  Är väldigt nöjd med hela upplägget. Roligt att få nya övningar och recept! Lättlagat och gott. Tabata är en rolig träningsform. Perfekt med 2X20 min träning. Passade mig perfekt. 🙂

  Tusen tack för dessa 5 dagar Caroline! 🙂

 20. Naan har sagt:

  Strålande och rolig vardags träning som går att variera i oändlighet och som är lätt att få In i schemat. Bra och nyttiga menyer som känns okompilcerade. Jag är en stor fan av apparna och hoppas lite på att det kanske kommer en tabatha app någongång framöver. // Natha

 21. Mato har sagt:

  Det här blev verkligen en kickstart för mig.Tabata-träningen och kostprogrammet är kanonbra! God naturlig mat som är smidig att tillaga och det mixat med Carolines inspirerande och personliga peppning – en toppenvecka! Tack Caroline! / Margareta

 22. Mona P har sagt:

  Håller verkligen med alla föregående talare! Har fått många bra uppslag vad gäller både kost och träning som bara får mig att vilja köra vidare!!
  Känner mig verkligen sporrad!! Mkt bra träningsprogram med varierande övningar och jag märkte absolut skillnad i jämförelse dag 1-dag 5. Känner mig starkare och snabbare 🙂 tack Caroline för all hjälp!
  Kan verkligen rekommendera detta till andra som vill komma i gång m träning o kost!

 23. Maer har sagt:

  Välgenomtänkt program som kan rekommendera alla som vill ha en rivstart på träningshösten!

 24. Saro har sagt:

  Träningsupplägget kommer jag garanterat fortsätta med. Passar mig perfekt att träna kort, intensivt och ofta. Vad gäller maten lärde jag mig framför allt att äta ofta och mycket 🙂

 25. Cate har sagt:

  Vilken underbart härlig vecka!
  God mat och mycket mat! Kroppen är mycket mera ”på” än tidigare.
  Perfekt utformad träning så att även jag som otränad kan vara med. Skillnaden från dag ett till dag fem är ENORM!
  Superbra tips från Caroline. Att klara av armhävningar är numera en möjlighet – tusen tack Caroline!
  Testa du också – du är värdefull!

 26. Sosu har sagt:

  Ett bättre sätt att komma igång med höstträningen finns inte! Roliga, varierande tabatapass och goda och lättlagade maträtter som gör att man vill fortsätta nästa vecka också. Sötsuget är också borta! Tack Caroline!

 27. Ling har sagt:

  Tidigare har varken träning eller nyttig och genomtänkt kost intresserat mig speciellt mycket. Jag fick för mig att testa dethär och ångrar mig inte en sekund! Tabata & 5 dagarsdieten var verkligen en kickstart för mig! Jag känner mig som en ny människa och är så glad att jag kom mig för att pröva! Tack Caroline för denhär veckan och för inspirationen till att fortsätta!

 28. Emlu har sagt:

  Jag tycker att 5 dagars dieten med tabata var en bra kickstart efter ett längre träningsuppehåll pga av skador och semester…=) Maten var enkel och god och träningen utmanande och kul!
  Caroline har varit snabb med svar och det känns som att hon engagerar sig på riktigt!
  Allt som allt 5 av 5 möjliga!
  Tack!

 29. Miwa har sagt:

  Tack för denna kickstart Caroline!!
  Nu vet jag att man kan bara träna 2* 20 min och det kan ge resultat!
  Tvättade idag o h påsen som annars känns som en blytyngd var inte lika tung och stegen uppför trappan lite lättare!!
  Kommer att rekommendera detta till mina kompisar för du är helt enkelt bäst och tuff i träningen!!
  Kram Mimi

 30. Siba har sagt:

  Otroligt bra och effektiv träning som alla har tid med. Någon dag när jag inte kunde köra både promenaden och styrkan i ett svep delade jag bara upp det och promenerade på morgonen och körde styrkan på kvällen. Alla har tid med detta!

 31. JoJo har sagt:

  Är mer än nöjd med 5 dagars dieten! Bra meny med mättande recept, tränings upplägg som verkligen satte hela kroppen på prov. Konditionen känns redan mkt bättre o de extra pluset är de två kilona som försvann under dessa dagarna. Tack Caroline för hjälpen!

 32. Beot har sagt:

  Det här var precis vad jag behövde för att sparka igång mig själv!
  Efter fem dagar med träning och bra mat känner jag mig piggare än någonsin. Med en 1-åring och 3-åring hemma har jag prioriterat bort mig själv.
  Men nu är jag på banan igen! Jag kommer fortsätta i samma stil och till min hjälp har jag Caroline. Har faktiskt signat mig på 10 veckor pt-online 🙂

 33. Lipe har sagt:

  Härlig Kickstartsvecka!
  Jättebra recept och massor av bra mellisförslag. Lätt att fortsätta i samma spår!
  Träningen perfekt avvägd i lagom doser, man hinner faktiskt!
  2×20 minuter har man väl alltid över!
  Tack för inspiration och pepp!
  /Liza

 34. Anita B har sagt:

  Träningen var inspirerande och det bästa är att jag kan ta med mig kunskapen och kunna ta upp träningsrörelserna när jag känner att jag behöver dem igen.
  Dieten var både upp och ner, men jag tar med mig det som fungerade och det som jag tyckte om 🙂

 35. Maha har sagt:

  En riktig supervecka med bra kombo av rörelser och bra mat! Även om man är van att träna mycket var det kul att få inspiration av nytt upplägg! Efter veckan passar mina fin ridbyxor perfekt!

 36. Anla har sagt:

  Tack Caroline för denna veckan! Jag blev så glad att jag fått så goda och mättande recept , fått ett helt annat tänk! Ja och veckan har varit tuff träningsmässigt, men har mått så otroligt bra, piggare på jobbet än någonsin tror jag 🙂 … Du förmedlar så mycket positiv och peppande vilja , precis det en sann latmask som jag behöver! 🙂

 37. Linda A har sagt:

  Hej Caroline,
  Tackar sååå jätte mycket för en jätte bra vecka med mat och träning:)
  Det har varit kul att prova på något annat

 38. Ewsl har sagt:

  Har också tränat tabatan en vecka den var riktigt rolig och skönt jobbig.
  Kosten var också bra ./Ewa

 39. Jeca har sagt:

  Jag är så glad att jag anmälde mig och fullföljde denna vecka. Det kändes så enkelt tack vare en bra meny och en träning som var jobbig men inte omöjlig 🙂 Har fortsatt med promenaderna och det känns som att jag har fått till ett bra tänk med maten som jag ska fortsätta med. Tack!

 40. Danijela har sagt:

  Jag var nöjd med 5 dagars dieten. Att träna tabata skulle bli mycket lättare om det fanns video på alla övningar som man skulle göra. Ibland var det svårt att förbereda sig och är svårt att veta om man gör rätt eller inte.
  Jättegoda recept, man är aldrig hungrig.

 41. Thrh har sagt:

  Jag är jättenöjd! En välbehövlig och välriktad spark i baken var vad jag behövde! Fick till och med min man på tåget och tillsammans har vi peppar varandra. Jättegod mat och enkel att laga om man bara planerar lite. Bra övningar. Jag känner mig verkligen nöjd med mig själv och tänker kämpa vidare med träningen och även kosten. Tusen tack! 🙂

 42. Vehj har sagt:

  Jag har fått nya vanor för livet med 5-dagarsdieten. Det har verkligen varit värt varenda krona. Supergoda och mättande frukostar, nya mellanmålsfavoriter och enkla men effektiva träningspass är några exempel av det jag har lärt mig och kommer att fortsätta med även efter dessa fem dagar. Särskilt nu när jag fått reda på att jag är gravid. En bättre och hälsosammare start på graviditeten kunde jag inte önska mig! Tack Caroline!

 43. Soha har sagt:

  Jag är jätte nöjd med den här veckan. Nu har jag fått en kickstart i rätt riktning! Kommer absolut att fortsätta äta och träna på samma sätt, är ju redan igång. Maten har passat hela familjen, gott och enkelt att laga. Tabata upplägget är ju helt perfekt för en hemma mamma med 3 små barn. Ni som är nyfiken på 5 dagars dieten skall inte tveka! Man får inspiration till både matlagning och träning.

 44. Anna M har sagt:

  Nu kör jag igen! Supergod mat som man blir mätt av & det riktigt känns hur vitaminer & nyttighet tar över. Mer mätt genom detta än som jag ätit tidigare där dagen haft 3 mål (ofta onödigt stora & onyttiga). Slänger inte heller i mig massa onödigt mellan målen längre för det finns helt enkelt inte sug och plats för det. Kräver utan tvekan disciplin och planering men det blir mer och mer som en del av vardagen ju längre tiden går. Träningen är bra anpassad i tid, tuff men ändå genomförbar på alla sätt. Om något inte passar så byts det lätt ut mot något annat. Caroline är alltid snabb på att svara & har alltid massa nyttiga tips som peppar & ser till att man hänger i. Kan verkligen varmt rekommendera er att försöka! Anna

 45. Emelie har sagt:

  Jag behövde hjälp med att komma igång med träning och att äta rätt,
  Detta program var helt klart en spark i rätt riktning. Supernöjd!!

 46. Linda har sagt:

  Jag stämmer in i kören – jag är supernöjd! Dessa fem dagar har lärt mig en hel del, de har inspirerat och motiverat. Jag kommer att fortsätta att träna enligt detta upplägg, 2×25 minuter till träning har man även som egenföretagande småbarnsmorsa – no excuses! Och maten är inget jag kallar diet utan hälsosam livsstil som jag också tänker fortsätta med.

  Caroline har funnits där hela vägen och har svarat på alla frågor, gett tips och peppat.

  Om du funderar på att köra denna kickstart, om du tvekar – just do it! Du kommer inte att bli besviken.

 47. Johanna har sagt:

  Superbra program! Matmässigt var det enkelt och gott, lätt att ta till sig och lite extra motivation till vidare matlagning!
  Träningen älskar jag! Kort och intensivt, man lägger sig på sin nivå. Det bästa av allt är att man kan göra träningen hemma! Då har man inget att ”skylla” på:)
  Testa! Det är så värt det!

 48. Liso har sagt:

  Åhhh vad glad jag är att jag utmanade mig själv och anmälde mig till denna utmaning. Träningen är perfekt i en stressad vardag. 20 minuter här och 21 minuter där det får vi alla till. Verkligen älskar tabataträning, fungerar finfint att genomföra hemma medan barnen sitter bredvid och ritar.

  Det behövs inget gym för att komma i form. Det räcker med Caroline som har massor av tips och idéer 😀

 49. Sawi har sagt:

  I did it! Och kan jag, kan de flesta.

  Tabata är en riktigt rolig träningsform som jag definitivt kommer att fortsätta med. Passar mig utmärkt. Promenadintervallerna likaså. 20+20 minuter finns alltid över i den ganska ”fulla” vardagen.

  Caroline vet va hon pratar om, svarar snabbt o förklarar bra. Tack för det!

  Och tusen tack för de här 5 dagar som blev början på min resa. Kram!

 50. Frga har sagt:

  Jag är så nöjd med denna veckan. Ett nytt sätt att träna på för mig och jag gillar det massor. Kosten har varit bra för hela familjen och enkel att laga. Caroline har varit väldigt snabb på att svara på frågor och har peppat oss alla under veckan. Nu är jag fylld med ny energi och är redo för att planera min träning och kost det kommande året. Tack Caroline!

 51. Sara har sagt:

  Jag är väldigt nöjd med 5dagars dieten. Enkelt upplägg och det krävs bara ca 20+20 minuter totalt av din tid /dag! Bra kostupplägg som man lätt man fortsätta med efteråt. En riktig spark i baken så man får träningssug att fortsätta. Jag har fortsatt med detta upplägg nu ca 1-2 veckor efter de fem dagarna och märker redan skillnad på formen + att min kosthållning är mycket bättre nu 🙂

 52. Asen har sagt:

  Är mer än nöjd med upplägget på 5-dagarskicken!! Menyn var enkel och genomförbar, fick testa några nya livsmedel och blev glatt överraskad:-D
  Träningen med tabata höjer pulsen och ger kroppen och knoppen ENERGI!!
  Testa, det är verkligen värt att ge sig själv./ Åsa

Skriv en kommentar