Kostrådgivning

Måltider med protein, grönsaker, nyttigt fett och kolhydrater i rätt mängd ger dig energi. Kostrådgivning kan ge klarhet i sambandet mellan kost och prestation.

Är kosten lika viktig som träningen?

Rätt mat hjälper dig att komma i bättre form, orka mer och må bättre – vid träningen samt på jobbet, plugget, fritiden…

Via PT-online 4, 8, 12, 16 eller 20 veckor får du ”verktyg” för att komma in i ett kosttänk som tar dig närmare dina mål. En meny för att lättare komma igång med goda kostvanor, tillgång till hälsosamma recept som är enkla och lättlagade samt möjlighet att kostrapportera för feedback.

Planera

Du behöver tänka på att planera så att du ”hinner” handla, fixa i ordning maten och hålla kostplanen.

Snabba resultat?

Det brukar ”bara” behövas några dagar med planerad kost för att börja känna skillnad på energin i kroppen (och knoppen).

Dock är det bra att ställa in sig på att det vanligtvis behövs flera veckor, ofta månader, för att skapa märkbara resultat utseendemässigt.

Ett kundcitat:

”Det jag märkt är att jag inte har något behov utav att småäta utan jag håller mig till de målen som är planerade på dagen vilket är ett stort framsteg om man jämför med tidigare och har heller inte direkt något jättesötsug.”

Hur mycket tid behöver man lägga på kosten?

Upplägget med kosten är lätt, men det behövs mer tid i början för att sätta sig in i kosttänket. De första veckorna är det bra att räkna med 10-20 minuter per kväll för att planera och förbereda kosten.

Men delvis beror det på din kostbakgrund, större förändringar brukar behöva mer tid. Har du kunskap om kost sedan tidigare så kommer du troligen in i kosttänket ganska snabbt.

Ett till kundcitat:

”Har inget behov av söta saker längre men kan äta lite utan att freaka ur.”

Historik av trenddieter och jojo-bantande?

Du behöver inte känna dig ”dum” för att du kanske har testat flera trenddieter – du är långt ifrån ensam!

Många tampas med ”misslyckandekänslor” i månader eller år efter att inte ha lyckats följa ”den där” dieten (den här gånger heller).

Trenddieter och jojo-bantning är jättevanligt. Men det går att lära sig ett mer hållbart kosttänk – som ger en jämn energinivå under dagen och gör att du ”orkar”.

Kosten kan ta dig närmare dina mål

Sunt kosttänk som håller i längden kan göra att du orkar träna regelbundet och komma närmare eller uppnå dina mål. Rätt kost gör det också lättare att hantera sötsug.

Frågor om kostrådgivningen?

Undrar du något om kostrådgivningen via PT-online med Caroline? Mejla så får du svar.

Ledigt startdatum?

Vill du boka PT-online 4, 8, 12, 16 eller 20 veckor? Läs de allmänna villkoren innan du anmäler dig.

Boka startdatum PT-online genom att mejla Caroline

Åter till infosidan om PT-online med Caroline >>