Sitt på en boll när du jobbar eller som träning

Sitta på träningsboll

Sitt på träningsbollen med fötterna i golvet. Sträck på dig, tänk att du vill göra dig så lång som möjligt. Slappna av i axlarna, sänk dem och dra dem en aning bakåt samtidigt som du skjuter fram bröstet.

Sitt på bollen och spänn magmusklerna genom att dra in naveln mot ryggraden, som för att parera ett boxningsslag. Du aktiverar magmusklerna per automatik när du sitter på bollen, för att hålla balansen.

Om du vill kan du lyfta fötterna alternerat för att göra övningen svårare eller sitta på bollen och göra små cirklar under dig för att träna rörlighet i ländryggen. Du kan också aktivera överkroppen, håll armarna sträckta framför dig, aktivera musklerna på axlarnas baksida och gör rodd, pressa ihop skulderbladen.

Det här är en bra övning som ger bättre hållning. Lägg in övningen som avslutning i ditt träningsprogram. Använd bollen som stol en stund på dagen, sitt på den när du pratar i telefon eller tittar på TV. Testa att sitta på boll istället för att sitta på en bänk när du tränar armar eller axlar exempelvis.

Tips! Har du sett min app?
Jag har utvecklat en app med 33 träningsprogram med träningsboll och/eller gummiband, med den kan du träna snabbt men strukturerat. Du hittar appen Ball & Band i App Store.

Fler övningar att träna med boll >>