Gör utfall åt sidan, kliv ihop, repetera med samma ben

Sidoutfall repeterade

Stå med fötterna ihop och kliv rakt ut i sidled med ena foten, låt andra benet stå kvar samtidigt som du sjunker nedåt/bakåt med rumpan, tänk att du ska sätta dig ned på golvet bakom foten du klev ut med, då kommer baken i rätt riktning och det blir lättare att få till tekniken i övningen. Grundtekniken är densamma som vid knäböj/benböj. Kliv ut och sitt ned bakåt så att rumpan kommer i riktning mot golvet bakom hälen på det ben du böjer. Var noga med att knät stannar bakom tårna.

Skjut ifrån med benet som du klev ut med, tryck till med sätesmusklerna och kom ihop med fötterna. Nudda med tån intill andra foten och upprepa med samma ben igen (eller byt ben för att göra alternerade sidoutfall).

Tuffare alternativ: Lägg in ett upphopp när du kliver ihop med fötterna eller kom upp på tå för att variera träningsövningen.

Ett annat alternativ är att göra övningen med hantel, se: repeterade sidoutfall hantel

Tips! Har du sett min app för kroppsviktsträning?
Jag har gjort en app med 24 snabbtränade träningsprogram (med kroppsvikt) som finns i App Store appen Trim & Tone (sök på Poworkout som varumärket heter för mina träningsappar).

Fler övningar att träna med kroppsvikt >>