ryggträning rodd med stång

Rodd med skivstång

Träna rodd med supinerat grepp om du vill kunna träna med tyngre vikter. Du greppar då stången med tummarna uppåt. Musklerna på överarmarnas framsida hjälper till mer i det här greppet. Du kan också välja att fatta stången med motsatt grepp. Valet av grepp gör ingen skillnad på ryggträningen, som är övningens huvudsyfte. Så välj det grepp du tycker känns bäst.

Börja med att stå stadigt i stående grundposition. Fötterna i höftbredd och spända magmuskler. Fäll fram överkroppen, fäll i höften, tänk fällkniv. Sträva efter att ha rak rygg men behålla ryggens naturliga kurvatur och nästan raka ben. Gå så långt fram att du kan hålla ryggen naturligt rak och stark – om du känner att du vill krumma ryggen så stanna i läget innan du krummar, du kan träna rodd i en mer upprätt position också.

Gör rodd, dra armbågarna till midjan och vidare i riktning bakåt genom att pressa ihop skulderbladen och aktivera ryggmusklerna. Låt överkroppen följa med naturligt i övningen, du behöver alltså inte stå helt stilla.

Fler övningar att träna med skivstång >>