Presskombo

En effektiv hållningsövning. som i början kan kännas helt ”omöjlig”, men du kommer troligen bli förvånad över hur snabbt du kommer känna att behärskar tekniken och känner ”nu kan jag den här övningen bra”.

Magmusklerna utmanas på flera vis i denna övning, de tvingas att jobba och parera på ett sätt som gör dem starkare på kort tid samt på att “fungera normalt igen”.

Träna så här:
1: Börja i startposition liggande på mage. Utför övningen på knä de första gångerna, testa sedan att göra en eller ett par repetitioner på tå. (Börja då med att komma upp på tå i nedsänkningsfasen, alltså – sätt i tårna och sträck benen på vägen fram från childspose.)

2: Placera armarna och händerna i armhävningsgrepp (välj brett eller smalt), tänk “god hållning” – aktivera magstödet och pressa fram bröstet, axlarna bakåt och nedåt.

3: Spänn kroppen så att den blir som en lyktstolpe. Pressa ifrån golvet, upp till nästan helt raka armar.

4: Kom bak och ned med rumpan till stretchövningen childspose. Gå vägen via stående på alla fyra. Sänk baken mot hälarna och bröstet mot golvet samtidigt som du sträcker armarna framåt, ovanför huvudet. Andas djupa andetag, aktivera magsupport och bäckenbottenmuskler och förläng ryggraden.

5: Kom tillbaka fram igen direkt (eller ta en liten paus). Sänk ned kroppen mot golvet på ett kontrollerat vis i lugnt tempo.