Excentrisk armhävning

Excentrisk armhävning

Det här är en utmanande övning och bör inte utföras av otränade eller om du har svaga hand- eller axelleder. Stå på knä och fall framåt (stark core under hela övningen), sträva efter en mjuk landning, ta emot dig med händerna och böj armarna direkt och stanna först i nedersta läget armhävning.

Du tränar excentrisk träning i denna övning – alltså belastar i övningens ”bromsfas” – mycket effektivt för att träna upp styrkan. Välj om du vill landa med ett bredare grepp för att fokusera mer på bröstmusklerna, eller landa med händerna så att armbågarna placeras intill kroppen för mer fokus på att träna triceps.

Landa så mjukt du kan alltså, böj armarna direkt, sänk ned kontrollerat. Bromsa övningen hela vägen ned. Pressa upp från nedersta läget armhävningsposition. Tryck ifrån och kom upp till knästående alternativ skjut bak baken och res dig upp till knästående och startpositionen igen.

Övningen stärker bröst, axlar och armar samt även core eftersom du spänner magmusklerna maximalt för en stark och säker landning.

Fler övningar att träna med kroppsvikt >>